Värmlands Konstförening välkomnar nu ansökningar om Pingels ungdomsstipendium och Åke Lekmans resestipendium. Stipendierna är på 10 000 kronor vardera.

Stipendierna kan sökas av dig som är medlem i såväl Värmlands Konstnärsförbund som Värmlands Konstförening (och är du inte redan medlem i den sistnämnda kan du snabba dig och bli det inför din ansökan).

Stipendierna överlämnas i samband med konstföreningens årsmöte i Karlstad onsdag 14 mars. Utöver pengarna innebär de utställningsutrymme vid föreningens höstsalong. På www.varmlandskonstforening.se kan du läsa om både stipendiernas tillkomst och tidigare mottagare.

Ungdomsstipendiet skall – enligt statuterna – användas till konstnärlig vidareutbildning eller projekt. Att resestipendiet ska nyttjas till en resa hörs på namnet, men av vilket slag?

Skriv och berätta vad du vill använda ett eventuellt stipendium till och bifoga ditt cv. Mejla din ansökan till info@varmlandskonstforening.se eller skicka den med papperspost till Värmlands Konstförening, c/o Stefan Norén, Muraregatan 14, 652 28 Karlstad.

Senast 2 mars ska ansökan vara på plats. Konstföreningens styrelse utgör jury.