Stipendiater 2019

Vi gratulerar 2019 års stipendiater!

Bertil Bengtsson 900px

Bertil Bengtsson fick årets Åke Nerman-stipendium. 

Värmlands Konstnärsförbund vill 2019 tilldela dig stipendiet till Åke Nermans minne för ditt konstnärliga arbete med att lyfta fram både ljuset och mörkret i människans livsvillkor.

Vi känner dig Bertil i första hand som gouachemålaren där du har utvecklat ett förenklat och renskalat formspråk där färgen, ljuset och mörkret får stort spelrum. I alla dina uttrycksformer, både måleri, objekt och diaromer, förmedlar du framförallt allvar men också humor.

 

 

2019 års utropstecken är Helene Karlsson Nordén.

Helene får stipendiet för det arbete hon gjort tillsammans med de andra i performencegruppen Otalt. Hon och Otalt har forskat om betydande kvinnor i Arvika som aldrig omnämnts eller fått någon plats i historien och lyft fram dem på ett intressant och spännande och väldigt engagerande sätt.

Nomineringen har skett av medlemmarna i Värmlands Konstnärsförbund och beslut har tagits av styrelsen Värmlands Konstnärsförbund.

 

Värmlands Konstförenings stipendiater: Helena Bengtsson och Morgan Stenman delar på Thor Fagerkviststipendiet, Adam Haugbak fick Pingels ungdomsstipendium.

Hampus Karlsson fick Åke Lekmans resestipendium.


OBS! Denna webbplats använder Cookies eller liknande teknik.

Om du inte ändrar webbläsarens inställningar, så godkänner du det. Läs mer

Jag förstår och Accepterar